LJUBLJANA COFFEE FESTIVAL | 27 – 28 SEPTEMBER 2024 | MESTNI MUZEJ | GOSPOSKA 15, 1000 LJUBLJANA
LJUBLJANA COFFEE FESTIVAL | 05 – 06 OKTOBER | MESTNI MUZEJ | GOSPOSKA 15, 1000 LJUBLJANA

LJUBLJANA COFFEE FESTIVAL

DARILO MESTU LJUBLJANA IN RAZVOJU KULTURE PITJA KAVE V SLOVENIJI

Ljubljana Coffee Festival je darilo naši prestolnici in celotni Sloveniji, ter njeni kavni kulturi, ki se v zadnjih letih vse bolj razvija. Ljubljana Coffee Festival je brez primere vodilni in najpomembnejši dogodek v Sloveniji s področja kavne industrije, ki ga ne gre zamuditi.

Festival traja dva dni in zajema najobsežnejši strokovni program na najvišjem nivoju pri nas z svetovno priznanimi mednarodnimi strokovnjaki z vseh ključnih področij kavne industrije. V dveh dneh imajo obiskovalci priložnost spoznati okuse kav iz trenutno najbolj inovativnih kavnih posestev, okušati kave najboljših evropski uvoznikov surove specialty kave, se srečati z znanimi evropskimi specialty pražarji in okušat njihove kave. Z udeležbo mednarodnih predavateljev od farmerjev, pražarjev, znanstvenikov in baristov, med katerimi so tudi svetovni prvaki je dogodek zagotovilo, da boste s festivala odhajali seznanjeni z najbolj inovativnimi trendi, ki jih kavna industrija lahko ponudi ta hip.

Festival tako brezkompromisno gradi raznovrstno kavno ponudbo in s tem prispevala k izobraževalnemu, gospodarskemu in turističnemu razvoju na področju celostne kavne industrije v Sloveniji.

Ljubljano številni popotniki opisujejo kot skriti biser Evrope. Prebivalci, pa tudi številni obiskovalci pravijo, da je Ljubljana mesto po meri človeka. Kljub temu, da se uvršča med srednje velika evropska mesta, ohranja prijaznost manjšega kraja, hkrati pa premore vse, kar imajo velike prestolnice.

Ljubljana Coffee Festival glavno prestolnico Slovenije postavlja na svetovni zemljevid ob bok najboljšim kavnim prestolnicam in  evropskim festivalom “Specialty” kavne ponudbe.

Festival predstavlja prelomnico na področju specialty kave v Sloveniji in je namenjen  tako profesionalcem iz sveta kavne industrije, lastnikom kavarn in restavracij, Food & Beverage menadžerjem, hotelirjem, kot tudi ljubiteljem vrhunske kave.

KJE IN KDAJ

KJE

Mestni Muzej Ljubljana, Gosposka 15, 1000 Ljubljana

KDAJ

20. september 2019 od 10:00 do 19:00

21. september 2019 od 10:00 do 19:00

KAKO DO FESTIVALA

AVTOBUS

Izstop na avtobusni postaji Križanke
Mestni Muzej Ljubljana, Gosposka 15, 1000 Ljubljana

PEŠ

Prešernov trg 7 min
Bavarski dvor 10min
Glavna železniška postaja 12min
Glavna avtobusna postaja 12min
Tivoli 15min

KAJ VKLJUČUJE VSTOPNICA

Degustacija kav lokalnih in tujih mikropražarjev

Ogled tekmovanj  Latte Art Throwdown in tretjega mednarodnega multidisciplinarnega  barista turnirirja Barista Battle Challange

Strokovna predavanja v The Lab predavalnici

Okuševanje kave v Sensory Cupping Table sobi

Prvih 100 obiskovalcev v petek in soboto dobi LCF Gift Bag

VSTOPNICA NE VKLJUČUJE:

Street Food in mikropivovarne

  • Hrana in pijače

OSTALE INFORMACIJE