LJUBLJANA COFFEE FESTIVAL | 20 – 21 SEPTEMBER | MESTNI MUZEJ | GOSPOSKA 15, 1000 LJUBLJANA
LJUBLJANA COFFEE FESTIVAL | 05 – 06 OKTOBER | MESTNI MUZEJ | GOSPOSKA 15, 1000 LJUBLJANA

LJUBLJANA COFFEE FESTIVAL

DARILO MESTU LJUBLJANA IN RAZVOJU KULTURE PITJA KAVE V SLOVENIJI

Ljubljana Coffee Festival je darilo naši prestolnici in našemu mestu Ljubljana, ter njeni kavni kulturi, ki se v zadnjih letih vse bolj razvija.

Ljubljano številni popotniki opisujejo kot skriti biser Evrope. Prebivalci, pa tudi številni obiskovalci pravijo, da je Ljubljana mesto po meri človeka. Kljub temu, da se uvršča med srednje velika evropska mesta, ohranja prijaznost manjšega kraja, hkrati pa premore vse, kar imajo velike prestolnice.

Skoraj vse, nima svojega kavnega festivala.

Ljubljana Coffee Festival glavno prestolnico Slovenije postavlja na zemljevid ob bok najboljšim kavnim prestolnicam in  evropskim festivalom “Specialty” kavne ponudbe. Festival predstavlja prelomnico novega trenda v kavni industriji v Sloveniji in je namenjen  tako profesionalcem iz sveta kavne industrije, lastnikom kavarn in restavracij, Food & Beverage menadžerjem, hotelirjem, kot tudi ljubiteljem odlične kave.

Festivali so zelo pomembni za ustvarjanje kavne skupnosti v mestu in so namenjeni deljenju znanja o kavi in predstavitvi novosti v industriji. Zato pripravljamo izjemen profesionalen program za predavanja v The Lab predavalnici, kjer bomo gostili veliko priznanihslovenskih in tujih kavnih profesionalcev, baristov in pražarjev. Okusite najboljše kave na svetu, spoznajte importerje, ki vas bodo popeljali na potovanje po raziskovanju okusov iz celega sveta; nadgradite svoje znanje na delavnicah, ki jih bodo vodili profesionalci iz kavnega sveta v Sensory Cupping Table sobi.

La Marzocco The True Artisan Cafe je originalni “pop-up” koncept rotacije kav različnih mikropražarjev, ki ga je La Marzocco ustanovil za prireditve in sejme, za spodbujanje lokalnih in neodvisnih kavnih skupnosti. Na La Marzocco visoko tehnoloških espresso aparatih boste imeli priložnost okušati najboljše evropske in slovenske mikropražarje.

Na festivalu se bosta odvijali dve tekmovanji: Latte Art Throwdown in tretji mednarodni multidisciplinarni barista turnir Barista Battle Challenge. V času festivala bodo slovenski in tuji mikropražarji pripravljali kavo na espresso in filter način za neomejeno degustacijo.

Na terasi se nam pridružujejo lokalni ponudniki Street food hrane, slovenski mikropivovarji, ter koktejl bar.

KJE IN KDAJ

KJE

Mestni Muzej Ljubljana, Gosposka 15, 1000 Ljubljana

KDAJ

20. september 2019 od 10:00 do 19:00

21. september 2019 od 10:00 do 19:00

KAKO DO FESTIVALA

AVTOBUS

Izstop na avtobusni postaji Križanke
Mestni Muzej Ljubljana, Gosposka 15, 1000 Ljubljana

PEŠ

Prešernov trg 7 min
Bavarski dvor 10min
Glavna železniška postaja 12min
Glavna avtobusna postaja 12min
Tivoli 15min

KAJ VKLJUČUJE VSTOPNICA

Degustacija kav lokalnih in tujih mikropražarjev

Ogled tekmovanj  Latte Art Throwdown in tretjega mednarodnega multidisciplinarnega  barista turnirirja Barista Battle Challange

Strokovna predavanja v The Lab predavalnici

Okuševanje kave v Sensory Cupping Table sobi

Prvih 100 obiskovalcev v petek in soboto dobi LCF Gift Bag

VSTOPNICA NE VKLJUČUJE:

Street Food in mikropivovarne

  • Hrana in pijače

OSTALE INFORMACIJE